Restauracja Dobry Rok
Facebook Tripadvisor
DOBRE DANIA
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

z marynowanymi grzybkami, ogórkiem konserwowym, cebulką, aioli, kaparami, oliwkami i jajkiem

FILET Z PIERSI KACZEJ
FILET Z PIERSI KACZEJ

 Nasze sztandarowe danie Pierś Kacza przygotowana metodą Sous-vide z puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem z karmelizowanymi marchewkami. Od lat niezmiennie cieszy się dużym powodzeniem wśród naszych gości, choć już wielokrotnie zmienialiśmy dodatki. Mięso dzięki metodzie przygotowania pozostaję różowe i soczyste, a skórka wypieczona i chrupiąca. W mięsie kaczym znajduje się sporo witamin z grupy B, witamina A, a także potas, fosfor, żelazo i magnez, więc nie pozostaje nic innego jak przyjść do nas i zamówić właśnie to danie. Zapraszamy

KREM Z DYNI / PASTERNAK / POMARAŃCZA
KREM Z DYNI / PASTERNAK / POMARAŃCZA
SAŁATA Z MARYNOWANYM INDYKIEM
SAŁATA Z MARYNOWANYM INDYKIEM

Podawany na rukoli i sałacie rzymskiej z parmezanem, suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi, kaparami, słonecznikiem i sosem winegret.

ZUPA CEBULOWA
ZUPA CEBULOWA

Cebula duszona na karmelu z dodatkiem brandy podawana z grzanką z sosem ailoi.

TAGLIOLINI NERO DI SEPIA
TAGLIOLINI NERO DI SEPIA

na maśle z kalmarami, krewetkami, mulami, ośmiornicą i pomidorkami koktajlowymi.

DESKA WĘDLIN ŚRÓDZIEMNOMORSKICH
DESKA WĘDLIN ŚRÓDZIEMNOMORSKICH

Deska wędlin śródziemnomorskich, a na niej cztery rodzaje salami, hiszpańska szynka Serrano Reserva, oliwki i kapary.

Sałata Francuska
Sałata Francuska

Z grillowaną wołowiną podana na sałacie z pomidorem i ogórkiem posypana orzechami włoskimi i prażonymi migdałami w towarzystwie sera pleśniowego i suszonej moreli...

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ


Stek z sezonowanej polędwicy wołowej w sosie cztery sery z odrobiną sosu aioli i bardzo ostrą papryczką piri-piri. Wygląda pięknie i smakuje wybornie.

SZARLOTKA
SZARLOTKA

Szarlotka na kruchym maślanym spodzie z odrobiną cynamonu i prażonych migdałów.