Restauracja Dobry Rok
Facebook Tripadvisor
DOBRE DANIA
PIERŚ Z KURCZAKA  KUKURYDZIANEGO
PIERŚ Z KURCZAKA KUKURYDZIANEGO

Przygotowany metodą Sous-vide, czyli umieszczony w próżni, gotowany w kąpieli wodnej w precyzyjnie określonej temperaturze i czasie. Dzięki tej metodzie mięso kurczaka jest dobrze ugotowane, nie traci na jakości i zachowuję soczystość. Kurczaka podajemy z makaronem warzywnym, puree z batata, pastą truflową, dzikiem brokułem i musem z zielonego groszku.

FILET Z PIERSI KACZEJ
FILET Z PIERSI KACZEJ

 Filet podajemy z Puree ziemniaczanym z dodatkiem Kapusty Pak-Choi czyli chińskiej kapusty bogatej w cenne witaminy w tym B i C oraz żelazo. Ostatnim składnikiem jest karmelizowana marchewka i sos Demi - Glace.

TROĆ / CZARNA SOCZEWICA / WARZYWA
TROĆ / CZARNA SOCZEWICA / WARZYWA
PAPPARDELLE / GRZYBY / KREM FRAICHE
PAPPARDELLE / GRZYBY / KREM FRAICHE
RISOTTO / KURKI / SER TALEGGIO
RISOTTO / KURKI / SER TALEGGIO
KREM Z DYNI / PASTERNAK / POMARAŃCZA
KREM Z DYNI / PASTERNAK / POMARAŃCZA
SAŁATA Z MARYNOWANYM INDYKIEM
SAŁATA Z MARYNOWANYM INDYKIEM

Podawany na rukoli i sałacie rzymskiej z parmezanem, suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi, kaparami, słonecznikiem i sosem winegret.

ZUPA CEBULOWA
ZUPA CEBULOWA

Cebula duszona na karmelu z dodatkiem brandy podawana z grzanką z sosem ailoi.

TAGLIOLINI NERO DI SEPIA
TAGLIOLINI NERO DI SEPIA

na maśle z kalmarami, krewetkami, mulami, ośmiornicą i pomidorkami koktajlowymi.

DESKA WĘDLIN ŚRÓDZIEMNOMORSKICH
DESKA WĘDLIN ŚRÓDZIEMNOMORSKICH

Deska wędlin śródziemnomorskich, a na niej cztery rodzaje salami, hiszpańska szynka Serrano Reserva, oliwki i kapary.

Sałata Francuska
Sałata Francuska

Z grillowaną wołowiną podana na sałacie z pomidorem i ogórkiem posypana orzechami włoskimi i prażonymi migdałami w towarzystwie sera pleśniowego i suszonej moreli...

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ


Stek z sezonowanej polędwicy wołowej w sosie cztery sery z odrobiną sosu aioli i bardzo ostrą papryczką piri-piri. Wygląda pięknie i smakuje wybornie.

SZARLOTKA
SZARLOTKA

Szarlotka na kruchym maślanym spodzie z odrobiną cynamonu i prażonych migdałów.