STEK Z KALMARA
Przystawka wprost z południa Włoch – w towarzystwie aioli nero di sepia i szafranowych arancini.
STEK Z HALIBITA
Halibut z ością z młodymi ziemniakami gotowanymi w winie podawany ze szparagami, kremowym sosem na białym winie do tego sałatka ze świeżych ziół.
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
Stek z polskiej sezonowanej polędwicy wołowej z chrupiącą fasolką szparagową z oliwkami i suszonymi pomidorami, smażone polskie młode ziemniaki z rozmarynem, wszystko otulone kremowym i maślanym sosem Bearnaise.
POLĘDWIACZKA WIEPRZOWA SOUS-VIDE
Polędwiczka wieprzowa przygotowana metoda Sous-vide, czyli długo gotowana w niskiej temperaturze z puree pietruszkowym ze słonecznikiem do tego warzywa sezonowe i jus na bazie polskiego cydru.
LUZOWANA POŁOWA KACZKI
Połówka luzowanej kaczki z fioletowymi ziemniakami z fenkułem, pomarańczą i demi-glace z wiśnią
SAŁATA Z MARYNOWANYM INDYKIEM
mix sałat, sałata rzymska, Grana Padano, suszone pomidory, orzechy, kapary, słonecznik, pestki dyni, sos winegret
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
z marynowanymi grzybkami, ogórkiem konserwowym, szalotką, aioli, kaparami, oliwkami i żółtkiem