mobile-menu-btn

Dobre dania

STEK Z KALMARA

Przystawka wprost z południa Włoch – w towarzystwie aioli nero di sepia i szafranowych arancini.

STEK Z HALIBITA

Halibut z ością z młodymi ziemniakami gotowanymi w winie podawany ze szparagami, kremowym sosem na białym winie do tego sałatka ze świeżych ziół.

STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

Stek z polskiej sezonowanej polędwicy wołowej z chrupiącą fasolką szparagową z oliwkami i suszonymi pomidorami, smażone polskie młode ziemniaki z rozmarynem, wszystko otulone kremowym i maślanym sosem Bearnaise.

POLĘDWIACZKA WIEPRZOWA SOUS-VIDE

Polędwiczka wieprzowa przygotowana metoda Sous-vide, czyli długo gotowana w niskiej temperaturze z puree pietruszkowym ze słonecznikiem do tego warzywa sezonowe i jus na bazie polskiego cydru.

LUZOWANA POŁOWA KACZKI

Połówka luzowanej kaczki z fioletowymi ziemniakami z fenkułem, pomarańczą i demi-glace z wiśnią

SAŁATA Z MARYNOWANYM INDYKIEM

mix sałat, sałata rzymska, Grana Padano, suszone pomidory, orzechy, kapary, słonecznik, pestki dyni,  sos winegret

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

z marynowanymi grzybkami, ogórkiem konserwowym, szalotką, aioli, kaparami, oliwkami i żółtkiem

TAGLIOLINI NERO DI SEPIA

Ośmiornica, krewetki, kalmary, pomidorki koktajlowe